27 Nisan 2010 Salı

BASKETBOLDA HAFTANIN PANORAMASI


Beko Basketbol Ligi'nde normal sezon geride kalırken Darüşşafaka Cooper Tires ve Kepez Belediyesi lige veda eden takımlar oldular.Şampiyonluk için mücadele edecek 8 takım ise play off heyecanına başlanmak üzere geri sayıma başladı.

Kepez Belediyesi'nden Buruk Veda
Banvit:77-Kepez Belediyesi:61
Karşılaşma Kepez Belediyesi için iyi başlamıştı.Karşılaşmada ilk 3 çeyrek Kepez Belediyesi adına olumlu geçerken Banvit son çeyrekte hem savunmada hem hücumda iyi işler yaparak haftanın en stresli maçında galip gelmesini bildi.
Normal sezonu 3.sırada tamamlayan Banvit'in play offtaki rakibi Pınar karşıyaka oldu.
İlk iki maçını kendi evinde oynayacak olan Banvit Pınar Karşıyaka ile 0-0 berabere olan bir seriye başlayacak.

Efes Pilsen Play Off Provasında Rahattı
Erdemir:78-Efes Pilsen:87
Efes Pilsen normal sezonun son haftasında play offta da rakibi olan Erdemir ile karşılaştı.Play off için bir prova niteliğinde olan bu karşılaşma Efes Pilsen'in üstünlüğü ile sonuçlandı.
Efes Pilsen-Erdemir play off serisi 1-0 başlayacak.


Galatasaray Cafe Crown Ligden Kopmadı

Galatasaray Cafe Crown:100-Bornova Belediyesi:67
Galatasaray Cafe Crown için çok stresli geçen bir karşılaşmaydı.Galatasaray Cafe Crown geçen haftalarda Fenerbahçe Ülker'i yenen Bornova Belediyesi'ni 100-67 skor ile geçerken sportif umutlarını gelecek sezona taşıdı.Bornova Belediyesi ise normal ligi 7.sırada bitirerek play offta Fenerbahçe Ülker'in rakibi oldu.Bu seri 0-0 berabere başlayacak.

İzmir Derbisi Büyük Abinin
Pınar Karşıyaka:108-Aliağa Petkim:90
Pınar karşıyaka için rahat geçen maçta stresli taraf Aliağa Petkim'di.Ligden düşme stresini son haftaya kadar yaşayan Aliağa Petkim için sonuç mağlubiyet olsa da ligden düşmemesi teselli oldu.

Beşiktaş Cola Turka Başkent'e Kilitlendi
Beşiktaş Cola Turka:77-Tofaş:71
Beşiktaş Cola Turka ligin genç ekiplerinden Tofaş'ı galibiyet ile geçerken normal sezonu 4.sırada bitirdi ve Türk Telekom'un play offta rakibi oldu.Beşiktaş Cola Turka-Türk Telekom serisi 1-0 başlayacak.

Oyak Renault Direnemedi
Haftanın belkide en stressiz karşılaşması ligde kalmayı garantileyen Oyak Renault ile lig 2.si Fenerbahçe Ülker arasında geçti.İlk çeyreklerde gel-gitler olsa da Fenerbahçe Ülker bu durumu lehine sonuçlandırmasını bildi.Fenerbahçe Ülker de artık play offta Bornova Belediyesi ile karşılaşacağı seriyi düşünmeye başladı.

Belediye Derbisi Mersin'in
Antalya Büyükşehir Belediyesi:75-Mersin Büyükşehir Belediyesi:91
Haftanın bir diğer rahat maçı da Mersin Büyükşehir Belediyesi üstünlüğünde geçildi.Mersin Büyükşehir Belediyesi kendi adına galibiyet ile bitirirken Antalya Büyükşehir Belediyesi bu sezon ki düşüşünün nedenlerini sorgulamaya başlamıştır sanırım.

Darüşşafaka Cooper Tires Herşeye Rağmen Savaştı
Darüşşafaka Cooper Tires:82-Türk Telekom:90
Ligden düşen ilk takım olan Darüşşafaka Cooper Tires ilk 3 çeyrekte varlık gösterememesine rağmen Türk Telekom'u son çeyrekte zorladı.Ama Türk Telekom galip gelmeyi başararak Beşiktaş Cola Turka ile play off serüvenine başlayacak.

Haftanın Antrenörü:Kepez Belediyesi karşısında geriye düşen takımını çok iyi yöneterek galibiyetin baş mimarı olan Orhun Ene

Haftanın Oyuncusu:Takımı ligden düşme potasındayken çıktıkları karşılaşmada verdiği sayı pasları ile göz dolduran Barış Güney

Haftanın Takımı:Ligden düşmesi çok önceki haftalarda belli olmasına rağmen maçlarında mücadeleden vazgeçmeyen Darüşşafaka Cooper Tires

Play off karşılaşmaları 28 Nisan 2010 Çarşamba günü başlıyor.Program şöyle:
28 Nisan Çarşamba
18.30 Banvit–Pınar Karşıyaka (Banvit Kara Ali Acar) (0-0)
20.30 Fenerbahçe Ülker–Bornova Belediyesi (Abdi İpekçi) (0-0)

29 Nisan Perşembe
18.00 Efes Pilsen–Erdemir (Darüşşafaka Ayhan Şahenk) (1-0)
20.00 Beşiktaş Cola Turka–Türk Telekom (Beşiktaş Cola Turka) (1-0)

24 Nisan 2010 Cumartesi

BANVİT LİGİ GALİBİYETLE KAPATTI


Her iki takımında stresli göründüğü karşılaşmada ilk hücum Kepez Belediyesi'nden geldi.Kepez Belediyesi hücumunu değerlendiremezken Banvit sayı buldu.Ama Kepez Belediyesi'nde yanıt gecikmedi.8.58 de skor 2-2 berabere gelişti.Banvit bu beraberliğe son veren takımken Kepez Belediyesi Ersin Görkem ile sayı buldu.Sonrasında ise Banvit Yunus Çankaya ile 3 sayı buldu.6.38 de skor 7-6 Banvit lehine gelişti.Uzun süre iki takımda skor bulamadı.Sayı suskunluğuna Banvit son verdi.2.25 de skor 14-9 Banvit lehine gelişti.Kepez Belediyesi Bradley Buckman ile 3 sayı buldu.(14-12)İlk çeyreğin son saniyelerinde skor berabere gelişti.Banvit serbest atışlarla öne geçen takım oldu.İlk çeyrek 19-14 Banvit üstünlüğünde geçildi.
Karşılaşmanın 2.çeyreğinin ilk hücumu Banvit'ten geldi.Banvit hücumunda sayıyı bulamazken Kepez Belediyesi şık bir smaç ile sayı buldu.(19-16)08.00 da Kepez Belediyesi beraberliği yakaladı.Sonrasında 19-21 öne geçen taraf oldu.Ama Banvit 21-21 beraberliği sağladı.İki takımda uzun süre birbirine üstünlük sağlayamadı.Kepez Belediyesi skoru 23-27 lehine geliştiren takımdı.Banvit Yunuz Çankaya ile dış atışlardan isabet buldu.(26-31)Karşılşamanın ilk yarısı 26-33 Kepez Belediyesi üstünlüğünde geçildi.
Karşılaşmanın 2.yarısı Kepez Belediyesi hücumu ile başladı.Kepez Belediyesi hücumunu sayı ile değerlendiremedi.Ama Banvit'te hücumundan sayı ile dönemedi.Yunus Çankaya Banvit için çok kritik bir sayı buldu.(29-35)Kepez Belediyesi Ersin Görkem ile skoru lehinde geliştirdi.4.33 de skor 36-44 Kepez Belediyesi lehine gelişti.Banvit Keith Simmons ile sayı buldu.(39-44)Banvit sayı farkını kapatmaya başladı ve öne geçmeyi başardı.(46-44)3.Çeyrekte son 1 dakikaya girilirken skor 49-47 Banvit lehine devam etti.3.Çeyrek 54-47 Banvit üstünlüğü ile geçildi.
Karşılaşmada son çeyrek Banvit hücumu ile başladı.Banvit hücum faul yaparak hücumunu harcadı.Ama Kepez Belediyesi de sayı bulamadı.Kepez Belediyesi'nde Bradley Buckman pozitif oyunu ile skor buldu.Bu çeyrekte Banvit sert savunması ile göz doldurdu.Banvit sert savunmasına iyi hücumunuda ekleyince aradaki sayı farkını giderek açtı.(67-53)Kepez Belediyesi Beko Basketbol 1.Ligi'ne mağlubiyet ile veda ederken Banvit karşılaşmayı 77-61 kazanmasını bildi.

Lebron


Türkiye'de düzenlenecek dünya şampiyonasına gelmeyecek yıldızlardan bazıları aşağıdaki gibidir.
Lebron James, Wade, Ginobili, Gasol. Kim kaldı? Memo'da yok. Kobe'nin ismi Türkiye'den fazla anılır artık.

23 Nisan 2010 Cuma

23 NİSAN KUTLU OLSUN


Evet bugün ulu önder Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği o güzel bayram...Her yerde kutlamalar yapılıyor ve renklerle donatılıyor.Hatta akşam haberlerinde yine vekillerin,bakanların,başbakanın ve cumhurbaşkanının yerine geçen çocuklar olacak.
Peki ya spor...Bugün Ntvspor'da da 23 Nisan coşkusu vardı.Çünkü Yeditepe Universitesi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Junior League 2010 All Star Organizasyonu'nu yayınladılar.İnanın bana izlerken büyük keyif aldım.Beko Basketbol Ligi'nde oynayan abileri kadar şık ve zor atışlar yaptılar.Türk basketbolunun geleceği adına sevindirici bir organizasyon olmuş bence...Karşılaşmanın MVP'si muhteşem performansı ile Fenerbahçe Ülker alt yapısında oynayan Doğancan Çelik oldu.Çeşitli yarışmaları ve tabi All Star maçını televizyon başında bile tebessümle izledim.Sanırım orada olanlar da güzel bir 23 Nisan yaşadılar ve yaşattılar.

22 Nisan 2010 Perşembe

BASKETBOLDA HAFTANIN PANORAMASI


Beko Basketbol Ligi'nde ilginç bir hafta geride kaldı.Ligin dibinde olan takımlar ligde kalmak aşkıyla maçlarını kazandılar.Ligden hangi takımın düşeceği son maçlarda belli olacak.

Banvit'e Nazar Değdi
Oyak Renault:89-Banvit:82
Ligin play off öncesi son maçlarında galibiyet yüzü göremeyen Banvit Oyak Renault karşısında da şanssızlıklara ve sakatlıklara boyun eğdi.Ama Banvit için kötü haber Barış Özcan'ın da sakatlanması oldu.Play offlara 3.lüğü garantilemiş olarak giren Banvit bu süreçte Barış Özcan'sız zorlanacak gibi görünsede antrenör Orhun Ene'nin bu durumdanda pozitif oyun sergileyen bir takım çıkarabileceğine inanılmıyor değil.Oyak Renault cephesi için ligde kalmak ise garantilendi.

Teknik Faullerin Maçı
Türk Telekom:76-Tofaş:67
Tofaş genç kadrosuyla Türk Telekom'a zor anlar yaşattı.Türk Telekom Tofaş hücumlarına yanıt vermekte zorlanınca ilk çeyrek çekişmeli geçti.Maçı isteyen takım kesinlikle Tofaş iken Türk Telekom rakibini hafife almış bir görüntü sergiledi.Ama 3.çeyrek uyanmış bir Türk Telekom vardı ve öne geçmeyi başardı.Ama Tofaş maçtan kopmadı.Tofaş hücumda aksadığı dakikalar yaşasada Türk Telekom bu dakikaları iyi değerlendiremedi.Çok fazla teknik faul çalınan karşılaşma 76-67 Türk Telekom üstünlüğünde sonuçlandı.


Galatasaray Cafe Crown Şaşırttı

Galatasaray Cafe Crown:76-Aliağa Petkim:83
Düşme potasından çıkma hedefinde olan Aliağa Petkim "mutlak galibiyet" parolası ile çıktığı karşılaşmada geriden geldi ve galip ayrıldı.Aliağa Petkim ligde kalmak için önemli bir adım atarken Galatasaray Cafe Crown hala düşme potasında.

Play Off Provası
Bornova Belediyesi:77-Fenerbahçe Ülker:71
Bornova Belediyesi Beko Basketbol Ligi'ndeki ilk senesinde play offlara kalmayı başararak farkını ortaya koyarken Fenerbahçe Ülker bu takıma yenilmekten kaçamadı.Bu karşılaşmanın ilginç tarafı play offda bu iki takımın karşılaşabilecek olmalarıydı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Stressiz Kazandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi:88-Darüşşafaka Cooper Tires:78
Mersin Büyükşehir Belediyesi ligden düşmüş olan Darüşşafaka Cooper Tires ile karşılaştı.Haftanın en stressiz karşılaşması olma özelliğine de taşıyan 2 karşılaşmadan biriydi.

Efes Pilsen Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni Üzdü
Efes Pilsen:115-Antalya Büyükşehir Belediyesi:69
Normal sezonu lider bitiren Efes Pilsen Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni farklı bir skor ile geçti.Haftanın stressiz geçen diğer karşılaşmasıydı.

Kepez Belediyesi 1.Ligde Kalmayı Zorluyor
Kepez Belediyesi:83-Erdemir:66
Hafta sonu kazanmak zorunda olduğu bir maça çıkacakolan Kepez Belediyesi Erdemir'i yendi ama rahatlayamadı.Alt sıradan kurtulma şansını son haftaya bırakan Kepez Belediyesi'nin Banvit'in de moral açısından kaybetmeye tahammülü olmadığı haftada ne yapacağı merak konusu.

Beşiktaş Cola Turka Bu Hafta Mutlu
Beşiktaş Cola Turka:93-Pınar Karşıyaka:78
Beşiktaş Cola Turka inişli çıkışlı grafiğine devam ettiği bir hafta yaşadı.Ama 4.lük için çekiştiği Pınar Karşıyaka'yı mağlup etmeyi başardı.

Haftanın Antrenörü:Kepez Belediyesi'nde olumlu işler başaran ve "acaba ligin başından itibaren takımın baş antrenörü olsaydı neler olurdu"sorusunu basketbolseverlere sorduran Aziz Bekir

Haftanın Takımı:Geriden gelip kritik bir maç kazanan Aliağa Petkim

Haftanın Oyuncusu:Galatasaray Cafe Crown karşısında Aliağa Petkim'i ateşleyen Kaan Üner

EFES PİLSEN BLOG YAZARI BEN OLMALIYIM



Efes Pilsen'in spor kısmı bende ağır basar.Özellikle de basketbol...Efes Pilsen benim hayatıma Aydın Örs yönetimindeki,Hüseyin Beşok,Ufuk Sarıca,Volkan Aydın,Tamer Oyguç,Petar Naumoski... gibi efsane oyuncuların bulunduğu ve Koraç Kupası'nı aldığı efsane basketbol takımı ile girdi.Sonrasında da gerek Türkiye'nin olsun gerekse Avrupa'nın olsun pek çok önemli oyuncusunu izleme şansını Efes Pilsen ile yakaladım.

Efes Pilsen'in spor organizasyonları tabiki basketbol ile sınırlı değildi.Futbolda da Efes Pilsen markasını sık sık duydum.Türkiye Futbol Federasyonu'nun pek çok organizasyonunda destek markalardan biri oldu.

Şimdi bu desteğe yazılarımla katılabilme şansı yakaladığımı görüyorum.Efes Pilsen Blog Yazarını Arıyor ve ben bloğuma bambaşka bir açıdan bakıyorum.Bu blog bana ilk defa içinde olmayı ancak hayal edebildiğim bir dünyanın kapılarını aralıyor.Kendimi daha da geliştirirken Efes Pilsen organizasyonlarını en iyi şekilde takip edip aktarmanın düşüncesi bile beni heyecanlandırıyor.

Efes Pilsen Blog Yazarı olmak müzikle de çok fazla ilgilenmek anlamına gelecek.Zaten müzik ruhun gıdası dememişler mi?Efes Pilsen'in sponsorluklarla destek verdiği Efes Pilsen Blues ve Rock'n Dark bu işlevi fazlasıyla görüyor.

Ama başta da yazdım ya...Ben Efes Pilsen'i basketbol ile tanıdım.Sanırım bu nedenle olsa gerek Efes Pilsen blog yazarı olmak demek benim için daha fazla basketbol ve yapmak için delirdiğim mesleğe - spor muhabirlği - büyük bir adım demek olacak.Sevmenin ötesinde taptığım bir spor dalına da en iyilerden biri ile daha da yaklaşmak muhteşem bir şey olurdu.

21 Nisan 2010 Çarşamba

TÜRK TELEKOM UYUDU... UYANDI...


Karşılaşmanın ilk hücumu konuk ekip Tofaş'tan geldi.Tofaş bu hücumu ile karşılaşmanın da ilk sayısını kendi adına yazdırmış oldu.Türk Telekom karşılaşmadaki ilk hücumundan sayı bulamadan döndü.Bu dakikalarda Tofaş hücumlarını iyi değerlendirerek skoru 0-6 kendi lehine taşıdı.Türk Telekom ilk sayısını Kristoffer Lang ile buldu.(2-6)Tofaş kazanma hırsı ile dikkat çekti.7.00 da skor 4-13 Tofaş lehine gelişti.Türk Telekom çok fazla top kaybı yaptı.Tofaş Türk Telekom'un kayıplarını iyi değerlendirdi.Türk Telekom bu dakikalarda serbest atışlar ile sayılar bulabildi.(8-15)Kristoffer Lang güzel bir blok yaptı ama Türk Telekom hücumunda sayı bulamadı.(14-22)Karşılaşamda ilk çeyrek 17-27 Tofaş üstünlüğünde geçildi.
2.Çeyrek Türk Telekom hücumu ile başladı.Türk Telekom hücumundan sayı bulamazken Tofaş'a da sayı fırsatı vermedi.Buna rağmen çeyreğin ilk sayısı Tofaş'tan geldi.Tofaş hızlı hücumlar ve top çalmalar ile skoru lehinde tuttu.Türk Telekom hücumdan ilk sayısını Bekir Yarangüme ile buldu.(22-35)Tofaş iyi savunma yaptı.3.42 de Tofaş blok ile Türk Telekom'u durdururken sonrasında sayıyı da buldu.Türk Telekom Ricky Davis ile maça tutunmaya çalıştı.(28-39)Karşılaşmanın ilk yarısı 32-39 Tofaş üstünlüğünde geçildi.
2.Yarı Tofaş hücumu ile başladı.Tofaş hücumunu değerlendirerek sayı buldu.Türk Telekom'da Lamayn Wilson'ın hatasını Goran Jeretin düzeltti.7.47 de skor 34-45 Tofaş lehine gelişti.Türk Telekom farkı eritmeye başladı.Ama Tofaş izin vermedi.Türk Telekom 3.çeyrekte kazanmayı isteyen takım görüntüsündeydi.(40-47)Lamar Butler Tofaş için çok kritik bir sayı attı.Ama Türk Telekom'da yanıt gecikmedi.Türk Telekom boğucu bir savunma ile dikkat çekti.03.06 da skor 49-52 gelişti.Tofaş üst üste hücumlardan boş döndü.3.Çeyrekteki son saniyelerde Türk Telekom öne geçti.3.çeyrek 56-54 skor ile Türk Telekom üstünlüğünde geçildi.
Karşılaşmanın son çeyreği Türk Telekom hücumu ile başladı.Türk Telekom bu hücumundan sayı bulamadı.Ama Tofaş'ta hücumunu değerlendiremedi.Çeyreğin ilk sayısı Tofaş'ın serbest atışlarından geldi.Tofaş bundan sonra skoru 56-58 lehine çevirdi.Türk Telekom bu sırada top kaybı yaparak hata yapsada serbest atışlarla sayı bularak skoru toparladı.(61-60)Goran Jeretin Türk Telekom'da sayılar bulan isimdi.5.15 de skor 67-60 Türk Telekom lehine gelişti.3.56 dan sonra şov başladı.Karşılaşma 76-67 skor ile Türk Telekom galibiyeti ile sonuçlandı.

20 Nisan 2010 Salı

BASKETBOLDA HAFTANIN PANORAMASI


Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker-Aliağa Petkim karşılaşması ile başlayan 28.hafta geride kalırken Play Off mücadelelerinden çok alt sıralardan kurtulma mücadeleleri nefes kesti.

Aliağa Petkim Şapkadan Tavşan Çıkaramadı
Fenerbahçe Ülker:87-Aliağa Petkim:76
Haftanın ilk karşılaşması ligde kalmaya çalışan Aliağa Petkim ve ligin 2.si Fenerbahçe Ülker arasındaydı.Aliağa Petkin ligde kalma maratonunda önemli bir yara alırken Fenerbahçe Ülker derbinin acısını çıkardı diyebiliriz.İlk 3 çeyrek başa baş geçerken Fenerbahçe Ülker son çeyrekte maçı koparmayı başardı.

Heyecan Fırtınası
Erdemir:101-Oyak Renault:102
28.Haftanın 2. ve tartışmasız en heyecanlı karşılaşmasında Erdemir Oyak Renault'u konuk etti.Karşılaşmanın ilk yarısı 46-39 skor ile ev sahibi üstünlüğünde geçildi.Play off savaşını evinde bırakmayan Erdemir Oyak Renault'u zorladı.Ama 2.yarı Oyak Renault üst üste sayılarla maça ortak olmasını bildi.Karşılaşmanın 3.çeyreği tavşan kaç tazı tut gibi geçti.Her iki takımda devamlı 3 sayılık şutlar denedi.Erdemir aradaki farkı açmaya çalışsa da Oyak Renault buna izin vermedi.Son saniyesine kadar heyecan içinde geçen karşılaşmada galip ayrılan takım Hakan Köseoğlu'nun orta saha yakınlarından son saniyede bulduğu olağanüstü sayısı ile uzatmada belli oldu ve galip ayrılan takım 101-102 skor ile Oyak Renault oldu.

Denk Güçlerin Karşılaşması
Pınar Karşıyaka:83-Türk Telekom
Üst sıraları ilgilendiren karşılaşmada Pınar Karşıyaka maça istekli başladı.Ribaundlarda üstünlüğü olan takımda Pınar Karşıyaka idi.Ama Türk Telekom sonraki hücumları ile skoru lehine çevirebildi.Türk Telekom'da son transfer olan Goran Jeretin takıma iyi adapte olmuş görüntüsündeydi.Türk Telekom'un basit hatalarını iyi değerlendiren Pınar Karşıyaka farkı giderek açan takımdı.Her iki takımdanda karşılıklı hataların geldiği dakikaları Pınar Karşıyaka en az hasarla atlattı.Türk Telekom sonraki hücumlarda hırsı ile dikkat çekti.Ama Pınar Karşıyaka'dan çok şık bloklar geldi.Türk Telekom her maçta olduğu gibi bu maçta da ribaundlarda zorlandı.Pınar Karşıyaka'da da hatalı yürümeler çok sık oldu.Pınar Karşıyaka zaman zaman baskılı savunması ile Türk Telekom'u yıldırmayı başardı.Türk Telekom'da deplasman fobisi devam etti ve Pınar Karşıyaka 83-74 galip ayrıldı.

Darüşşafaka Cooper Tires Kan Kaybetmeye Devam Etti

Darüşşafaka Cooper Tires:59-Antalya Büyükşehir Belediyesi:71
Ligden düşen Darüşşafaka Cooper Tires Antalya Büyükşehir Belediyesi karşısında da bir varlık gösteremeyince yenilgiden kaçamadı.

Tofaş "Galibiyetlere Devam" Dedi

Tofaş:64-Mersin Büyükşehir Belediyesi:60
Ligin genç takımlarından Tofaş galibiyetlerine devam etti.Bornova Belediyesi ile lige ilginç renkler katmaya devam eden Tofaş Türkiye Kupası Finalisti Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 64-60 geçti.

Efes Pilsen Durmuyor
Kepez Belediyesi:64-Efes Pilsen:99
Haftanın bir diğer karşılaşması Efes Pilsen-Kepez Belediyesi arasındaydı.Karşılaşma beklenilen sonuçla sonlanırken Kepez Belediyesi düşme potasından kurtulma çabasında büyük bir yara aldı.Efes Pilsen çok rahat bir galibiyet ile play offu bekliyor.

Süpriz Dolu Derbi
Beşiktaş Cola Turka:84-Galatasaray Cafe Crown:95
Derbiye oynamayacak diye açıklanan ama oynayan oyuncular damgasını vurdu.Beşiktaş Cola Turka cephesinde Brad Newley'in ayrıldığı söylenildi.Ama Brad Newley Galatasaray Cafe Crown'a karşı oynadı.Galatasaray Cafe Crown'da da
Darius Washington sakat sakat sahaya çıktı.Ama gösterdiği performans sakatlığın onu hiç etkilemediğini gösterdi.Galatasaray Cafe Crown 20 sayı geriye düştüğü derbide galip gelmesini bilen takım oldu.

Banvit Şaşırttı
Banvit:71-Bornova Belediyesi:91
Ligde 3.lüğü garantileyen Banvit sahasında Bornova Belediyesi'nden ağır ve beklenmedik bir yenilgi aldı.Bornova ligin başında "asansör takım olur mu olmaz mı" tartışmalarına yanıt vermeye devam etti.

Haftanın Oyuncusu:Oyak Renault maçının son saniyelerinde orta sahadan isabetli bir şut atan Hakan Köseoğlu(Erdemir)

Haftanın Takımı:Derbide 20 sayı geriden gelip kazanmasını bilen Galatasaray Cafe Crown

Haftanın Antrenörü:Erdemir-Oyak Renault maçındaki centilmence sarılmasıyla Ahmet Çakı

19 Nisan 2010 Pazartesi

HERKES İÇİN FUTBOL GÜNÜ


Biliyorum herkes geçtiğimiz gün oynanan derbiyi konuşuyor.Yok hakem haksızlık etti yok etmedi.......Hatta arada her derbide görebileceğimiz çirkinlikler oluyor(üstelik bu çirkinlikleri oyuncular yapıyor) ve buna da dikkat çekilmeden üstü kapanmaya çalışılıyor.Ama ben buna rağmen futbolla ilgilenmeyi sevmeye başlayan bir bayan olarak futbolun güzelliklerinden bahsetmeye devam etme çabamı sürdüreceğim.Evet yine nette gezinirken beni çok keyiflendiren bir haber ile karşılaştım.Daha doğrusu bir internet sitesi ile karşılaştım.http://www.herkesicinfutbolgunu.com/
Evet Türkiye Futbol Federasyonu UEFA'nın Grassroots Günü olarak belirlediği zamanı Türkiye'de Herkes İçin Futbol Günü olarak belirlemiş.Bu özel günde çocuk ve futbol festivalleri, engelli etkinlikleri, bayan futbol aktiviteleri ve uluslararası gençlik futbol karşılaşmaları gibi etkinliklere yer verilecekmiş.Bu sene ilk kez gerçekleştirilecek bu özel gün UEFA üyesi 53 federasyon tarafından her sene 19 Mayıs’ta kutlanacakmış.Türkiye için zaten çok önemli olan bu değerli gün bu organizasyonla daha da anlam kazanacak diye düşünüyorum.
Ve bu güzel organizasyonları her yazdığımda yazıya döktüğüm dileğimi yinelemeden edemeyeceğim.Türkiye Basketbol Federasyonu'nun da bu tarz organizasyonlara başlayabilmesi dileğiyle...

17 Nisan 2010 Cumartesi

TÜRK TELEKOM'A DEPLASMAN DEMEYİN


Karşılaşma ev sahibi takım olan Pınar Karşıyaka'nın hücumu ile başladı.Pınar Karşıyaka Kzell Ray Wesson ile sayı buldu.Türk Telekom bu sayıya cevap veremedi.Türk Telekom sonraki hücumunda da top kaybı yapınca 08.29 da skor 2-0 Pınar Karşıyaka lehine gelişti.Türk Telekom Kristoffer Lang ile ilk sayılarını buldu(2-2)06.30 da Türk Telekom 2-5 öne geçti.Ama Pınar Karşıyaka bu süreyi çok uzatmadı.5-5 beraberlik gelişti.Türk Telekom beraberliği lehine bozarak skoru 6-9 geliştirdi.Pınar Karşıyaka top çalarak şık bir sayı buldu.(10-9)Bu sayıya Türk Telekom'da yanıt Goran Jeretin'den gelirken Pınar Karşıyaka farkı korudu.(12-11)Türk Telekom üst üste hücumlarından hatalar yaptı.Hataları iyi değerlendiren Pınar Karşıyaka skoru 16-11 lehine geliştirdi.01.48 de Andre Smith'den çok güzel bir blok geldi.Ama Pınar Karşıyaka basit bir hata ile topu kaybetti.Sonrasında Türk Telekom skoru 16-14 geliştirdi.İlk çeyrek 18-16 skor ile Pınar Karşıyaka üstünlüğünde geçildi.
2.Çeyrek Türk Telekom hücumu ile başladı.Türk Telekom hücumunu Demmond Mallet'ın sayısı ile sonuçlandırdı.Pınar Karşıyaka hücumunu değerlendiremese de Hüseyin Beşok'a faul yaptırarak serbset atışlar kazandı.Serbest atışlarını değerlendiremeyen Pınar Karşıyaka sayı bulamadı.Türk Telekom Hüseyin Beşok ile sayı buldu.18-21 skor ile Türk Telekom önde olan takımdı.Pınar Karşıyaka Furkan Aldemir'in şık pası sonrası sayı bularak skoru 20-21'e taşıdı.Pınar Karşıyaka blok yaparak Türk Telekom'a zor anlar yaşattı.05.23 de skor 26-26 berabere oldu.Hüseyin Beşok Türk Telekom lehine beraberliği bozan isimdi.(26-28)Sonrasında Türk Telekom'dan üst üste sayılar geldi.(26-33)Pınar Karşıyaka Birkan Batuk ile 4 sayı birden buldu.(32-33)Pınar Karşıyaka iyi savunma ve hücumun birleşimi ile şık sayılar buldu.İlk yarı 37-41 Türk Telekom üstünlüğünde geçildi.
Karşılaşmanın 2.yarısı Pınar Karşıyaka hücumu ile başladı.Pınar Karşıyaka hücumunu sayı ile değerlendiremedi.Ama Türk Telekom'dan çaldığı topu sayı ile değerlendirdi.Türk Telekom sonraki hücumundan sayı buldu.(40-43)Pınar Karşıyaka Birkan Batuk ile skoru 43-43 beraberliğe taşıdı.Sonrasında da öne geçmesini bildiler.(45-43)Türk Telekom Bekir Yarangüme ile tekrar öne geçti.Ama bu dakikalarda Ryan Toolson sayıları ile Pınar Karşıyaka'yı taşıdı.Birkan Batuk da blokları ile Ryan Toolson'a katılınca Pınar Karşıyaka çıkış yakaladı.(54-46)3.Çeyrek 65-56 Pınar Karşıyaka üstünlüğünde geçildi.
Karşılaşmanın son çeyreği Türk Telekom hücumu ile başladı.Türk Telekom hücumunu lehine değerlendiremedi.Pınar Karşıyaka muhteşem bir asist ve fake ile sayı buldu.(67-56)Türk Telekom Ünit Sonkol ile çeyrekteki ilk sayısını kaydetti.(67-58)Türk Telekom'da Hüseyin Beşok muhteşem bloklar yaptı.06.39 da skor 71-63 Pınar Karşıyaka lehine gelişti.Goran Jeretin'in aldığı teknik faul sonrası Türk Telekom'da hatalar sıklaştı.Skor 77-65 Pınar Karşıyaka lehine gelişti.Pınar Karşıyaka karşılaşmadan 83-74 galip ayrılan takım oldu.

13 Nisan 2010 Salı

BASKETBOLDA HAFTANIN PANORAMASI


Beko Basketbol Ligi'nde 27.hafta zorlu ve seyir zevki yüksek karşılaşmalara tanık oldu.Karşılaşmalar 1.ligde kalma mücadelesi veren takımlar için zorlu geçerken ligin ilk sıralarında Fenerbahçe Ülker dışında mağlubiyet alan takım olmadı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi-Pınar Karşıyaka:75-70
27.Haftanın ilk karşılaşmasında kazanmaya hevesli bir görüntüyle başlayan takım Pınar Karşıyaka'ydı.Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde Asım Pars oyunu ile göz doldurdu.Öyle ki sorunlu olduğu faul atışlarında bile iyi bir yüzde ile oynadı.Mersin Büyükşehir Belediyesi 2.çeyrekte hareketlenirken Pınar Karşıyaka'da düşüş oldu.Her iki takımda savunma ağırlıklı oynadı.Karşılaşmanın son çeyreği ilginç sayılara ve ilginç top kayıplarına sahne oldu.Seyir zevki yüksek karşılaşmayı kazanan takım ise Mersin Büyükşehir Belediyesi oldu.

Oyak Renault-Kepez Belediyesi:94-82
Haftanın 2.karşılaşmasında da Mersin Büyükşehir-Pınar Karşıyaka maçındaki gibi seyir zevki yüksek bir tempo vardı.Uzun süre birbirine üstünlük kuramayan iki takımda galibiyete istekli oyunlarıyla dikkat çekti.3.Çeyrekte hareketlenen takım ev sahibi Oyak Renault olurken Kepez Belediyesi farkın çok açılmasına izin vermedi.Ama son çeyrekte Oyak Renault sayı farkını arttırdı ve bu çeyrekteki pozitif oyunu ile kazanmasını bildi.

Beşiktaş Cola Turka-Fenerbahçe Ülker:83-68
Son maçlarını kazanamayan Beşiktaş Cola Turka ile çıkışta olan Fenerbahçe Ülker derbisinde galibiyet ibresi Fenerbahçe Ülker'i gösterse de Beşiktaş Cola Turka Fenerbahçe Ülker'i 83-68 skor ile geçerek herkesi şaşırttı.Karşılaşmanın en skorer ismi attığı 18 sayı ile Engin Atsür oldu.

Bornova Belediyesi-Erdemir:65-78

Hafta içi iki oyuncusunun trafik kazası geçirmesinin moral bozukluğunde çıkan Bornova Belediyesi Play Off'a girme çabasında olan Erdemir'i konuk etti.Erdemir etkili bir oyun sergileyen takım görüntüsünde,karşılaşmadan galip ayrıldı.

Aliağa Petkim-Banvit:73-90

Bnavit galibiyet serisine İzmir deplasmanında Aliağa Petkim'i de mağlup ederek devam etti.Ligde Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker'in ardından 3.sırada yer alan Banvit'in Play Off'ta neler yapacağı merak konusu...

Darüşşafaka Cooper Tires-Efes Pilsen:71-97
Efes Pilsen düşme hattının en sonunda olan Darüşşafaka Cooper Tires ile karşılaştı.Karşılaşma beklendiği üzere Efes Pilsen galibiyeti ile sonuçlandı.Darüşşafaka Cooper Tires 1.ligde son günlerini yaşıyor diyebiliriz.

Türk Telekom-Galatasaray Cafe Crown:87-74
Karşılaşma ilk 3 çeyrekte Galatasaray Cafe Crown üstünlüğünde geçti.Ama Galatasaray Cafe Crown hücumdaki başarısını son çeyrekte gösteremeyince yenilmekten kurtulamadı.Sarı kırmızılıların maç boyunca en iyi yaptıkları tartışmasız savunmalarıydı.Ama sadece iyi savunma yetmedi.Türk Telekom hücumlarının çoğundan sayı ile dönmeyi başarınca karşılaşmadan galibiyet ile ayrılan takım oldu.

Haftanın Oyuncusu:Derbideki başarılı performansından dolayı(18 sayı,6 rib,7 as,2 tç) Engin Atsür(Beşiktaş Cola Turka)
Haftanın Takımı:Kötü zamanlar geçirmesine rağmen derbide güçlü rakibine karşı iyi direnç göstermesinden dolayı Beşiktaş Cola Turka
Haftanın Antrenörü:Oyak Renault için kritik bir karşılaşmada doğru değişimlerle galibiyetin hazırlayıcısı olduğu için Yücel Platin(Oyak Renault)

10 Nisan 2010 Cumartesi

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MAÇI KOPARMAYI BİLDİ


Karşılaşmaya iyi başlayan takım Pınar Karşıyaka oldu.İlk çeyrekte 7-0 skor ile üstünlük sağlayan Pınar Karşıyaka Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde Altan Erol'un sayısına engel olamadı.Sonrasında Pınar Karşıyaka üst üste sayılar bularak ilk çeyreği 15-19 önde kapadı.
2.Çeyrek Pınar Karşıyaka hücumu ile başladı.Pınar Karşıyaka çeyreğe sayı ile başlayamazken çeyreğin ilk sayısı Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde Asım Pars'tan geldi.Pınar Karşıyaka Alper Saruhan ile 3 sayı buldu.(17-22)08.09 da Mersin Büyükşehir Belediyesi sayı farkını 3 sayıya indirdi.(19-22)2.Çeyrekte Mersin Büyükşehir Belediyesi güzel oyununu ortaya koydu.Pınar Karşıyaka üst üste top kayıpları yaptı.Pınar Karşıyaka'nın kötü hücumları sonrası hücumlarını sayı ile değerlendiren Mersin Büyükşehir Belediyesi skoru 23-24'e taşıdı.Pınar Karşıyaka uzun zaman sonra Corey Brewer ile sayı buldu.Ama Mersin Büyükşehir Belediyesi yanıt vermekte gecikmedi.(27-29)03.42 de Mersin Büyükşehir Belediyesi Altan Erol'un sayısı ile 30-29 öne geçti.Ama Andre Smith 3 sayı ile yanıt verdi.(30-32)01.38 de skor 38-38 berabere gelişti.James Baron tek serbest atışını da isabetli kullanarak Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 33-32 öne taşıdı.Pınar Karşıyaka'da Andre Smith Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin üstünlüğünü bozan isim oldu.Karşılaşmanın ilk yarısı 33-34 Pınar Karşıyaka üstünlüğünde geçildi.
2.Yarıya Mersin Büyükşehir Belediyesi hücumu ile başlandı.Mersin Büyükşehir Belediyesi hücumunu sayı ile değerlendirdi.(35-34)Pınar Karşıyaka sonraki hücumlarını değerlendiremedi.Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde James Baron pozitif bir oyun sergileyip skoru Mersin Büyükşehir Belediyesi lehine 37-34 olarak geliştirdi.Pınar Karşıyaka çok şık 2 fake ile 3.çeyrekteki ilk sayısını buldu.(38-36)Bu dakikalarda Mersin Büyükşehir Belediyesi kolay sayılar buldu.Ama Pınar Karşıyaka maçı bırakmadı ve 40-41 skor ile öne geçti.Mersin Büyükşehir Belediyesi sonraki hücumunda yanıt vererek tekrar öne geçti.(42-41)Pınar Karşıyaka 04.42 de Alper Saruhan'ın isabetli 3 sayısı ile skoru lehine çevirdi.(42-46)Mersin Büyükşehir Belediyesi Pınar Karşıyaka'nın hatalarını iyi değerlendirdi ve skor 46-46 beraberliğe taşındı.Sonrasında İnanç Koç teknik foul aldı.Böylece Pınar Karşıyaka skoru 46-51 lehine çevirdi.3.Çeyrek 56-53 Mersin Büyükşehir Belediyesi üstünlüğü ile geçildi.Karşılaşmanın son çeyreği Pınar Karşıyaka hücumu ile başladı.Çeyreğin ilk sayısını da Pınar Karşıyaka kaydetti.(56-55)Mersin Büyükşehir Belediyesi hücumun değerlendiremese de Pınar Karşıyaka da sonraki hücumunu cömertçe harcadı.07.20 de skor 60-60 beraberliğe geldi.Beraberliği Asım Pars'ın sayısı ile Mersin Büyükşehir Belediyesi bozdu.Ama Pınar Karşıyaka tekrar beraberliği sağladı.Mersin Büyükşehir Belediyesi James Baron'un muhteşem 3 sayısı ile beraberliği bozdu.(65-62)Pınar Karşıyaka sayı farkını 1 sayıya indirdi.Karşılaşmada son 1 dakikaya girilirken skor 72-66 Mersin Büyükşehir Belediyesi lehine gelişti ve karşılaşma 75-70 Mersin Büyükşehir Belediyesi galibiyeti ile sonuçlandı.

9 Nisan 2010 Cuma

TÜRKİYE BASKETBOL 2.LİGİNDEN HABER VAR!


Türkiye basketbol 2.liginde 1.lige yükselme heyecanı 9.Nisan.2010 tarihi itibariyle hız kazandı.Hacettepe Üniversitesi,Gelişim Koleji,Fmv Işık,Selçuk Üniversitesi,Trabzonspor,Genç Telekom,Olin ve Vestel bu heyecanı taşıyan takımlar...

HACETTEPE EMİN ADIMLARLA...
Bugün Ankara Hacettepe Spor Salonu'nda oynanan karşılaşma Hacettepe Üniversitesi hücumu ile başladı.Hacetttepe Üniversitesi hücumunu sayı ile değerlendirdi.Gelişim Koleji karşılaşmadaki ilk hücumunda sayı bulamadı.9.02 de skor 5-0 Hacettepe Üniversitesi lehine gelişti.Gelişim Koleji ilk sayılarını 8.47 de kaydetti.7.26 da skor Hacettepe Üniversitesi lehine devam etti.Hacettepe Üniversitesi skoru 8-5 geliştirirken Gelişim Koleji'nde yanıt gecikmedi.Gelişim Koleji serbest atışlarla skor buldu.İlk çeyrek 22-11 Hacettepe Üniversitesi üstünlüğünde geçildi.
Karşılaşmanın 2.çeyreği Gelişim Koleji hücumuyla başladı.Gelişim Koleji hücumunu sayı ile değerlendiremezken Hacettepe Üniversitesi 2.çeyreğe sayı ile başladı.Skor 28-13 Hacettepe Üniversitesi üstünlüğünde devam etti.Hacettepe Üniversitesi üst üste sayılar buldu.(32-20)Gelişim Koleji hücumlarında sorunlar yaşadı.Her iki takımında boş döndüğü dakikalarda ilk sayıları serbest atıştan Gelişim Koleji buldu.(36-21)Karşılaşmada ilk yarı 41-24 Hacettepe Üniversitesi üstünlüğünde geçildi.
Karşılaşmanın 2.yarısı Hacettepe Üniversitesi hücumu ile başladı.Ama 2.Yarıya sayı ile başlayan takım Gelişim Koleji oldu.Sonrasında Hacettepe Üniversitesi'nden basket faul geldi.7.21 de skor 46-28 Hacettepe Üniversitesi üstünlüğünde sürdü.Gelişim Koleji 2.yarıya iyi başlayan takımdı.Ama Hacettepe Üniversitesi çabuk toparlandı.Hacettepe Üniversitesi Cem Coşkun ile sayı bulmaya devam etti.3.Çeyrek 62-42 Hcettepe Üniversitesi üstünlüğünde geçildi.
Karşılaşmanın son çeyreği Gelişim Koleji hücumu ile başladı.Gelişim Koleji hücumundan sayı ile döndü.8.47 de skor 63-46 gelişti.Hacettepe üniversitesi giderek farkı açtı.Gelişim Koleji sayı farkını eritmeye çalışarak üst üste sayılar buldu.Hacetttepe Üniversitesi bu dakikalarda iyi hücumlar yapamadı.Ama farkı korumasını bildi.Gelişim Koleji hareketlense de karşılaşma 83-68 Hacettepe üniversitesi üstünlüğünde sonuçlandı.

TB2L PLAY OFF ÇEYREK FİNALİ PROGRAMI

10 Nisan 2010 Cumartesi
Fmv Işık - Selçuk Üniversitesi 13.00
Trabzonspor - Genç Telekom 16.00
Olin - Vestel 17.00

13 Nisan 2010 Salı
Gelişim Koleji - Hacettepe Üniversitesi 14.30

14 Nisan 2010 Çarşamba
Genç Telekom - Trabzonspor 16.00
Selçuk Üniversitesi - Fmv Işık 17.00
Vestel - Olin 18.30

7 Nisan 2010 Çarşamba

KİTAPÇI DÜKKANININ ÖNÜNDEKİ KEDİ


Kedileri bilirsiniz.Pek keyiflerine düşkün olurlar.Sokakta bile yaşasalar sokağın en rahat köşesini bulur ve o köşeye kurulurlar.İşte bu okuyacağınız hikaye ehli keyif sokak kedisinin hikayesidir.
Bir akşam vakti;işimden çıkmış,yorgun argın,sallana sallana otobüs durağına doğru ilerliyordum.O kısa yol üstünde küçük,sevimli bir kitapçı dükkanı var.Sahibi yaşlı,güleç yüzlü bür teyze.Her akşam geçerken vitrindeki yeni kitaplara göz atıp içlerinden ilgimi çeken bir kitap var mı diye bakarım.Bu arada ton ton teyzemle selamlaşırız.Bazen beni sıcak bir kahve içmek için içeri davet eder.Kapısının önünde her zaman temiz olan paspasa ayaklarımı siler.İçeri girerim.Geçtiğimiz salı gününe kadar.Yine keyifli bir sohbet ve içimi güzel bir kahve için teklif almıştım.Paspasa ayaklarımı silecekken bana doğru çevrilmiş iki adet iri gözü farkettim.Kızgınlıkla bana bakıyordu."Bana hiç kızma.Sen yokken ben buranın müdavimiydim zaten" dedim,gülerek.Ton ton teyzem karşımda gülümsüyordu."Bütün gün yattı burada" dedi.Kediye bakarak güldüm."Kitapçı kedisi olmaya çalışıyor desenize" dedim.Gülümsemesini hiç bozmadan "sanmam öyle olsa içeri girmek ister,içeri girmeyi de istemiyor,garip bir hayvan" dedi,ton ton teyzem.Biraz kediciğin başını okşadım ve "ne yardan ne serden vazgeçiyorsun,hem rahat bir yer,hem özgürlük ha" dedim.Güleç teyzemle içeri girdik.Hoş bir sohbet edip güzel bir kahve içtikten sonra evime gitmek için kalktım.Dışarı çıktığımda hala yatıyordu."Tembel seni" dedim.Hiç umursamadı bile...
Ertesi akşam niyetim ton ton teyzeme bir selam verip gitmekti.Ama bizim ehli keyif sokak kedimiz yine köşesindeydi.Bu sefer rahatını bozmak istemedim.Tabi onu uyarmayı da ihmal etmedim."Sadece bu akşamlık rahatsız etmiyoprum.Şımarma!"

1 Nisan 2010 Perşembe

ibrabarça!

Futbol oynamak isteyince böyle oluyor. İbra'nın ikinci gole aman allahım diyorum, yada bunu bana kamera açısı dedirtiyor. Bu unutulmaz maçın gollerini  Coldplay eşliğinde izlersiniz diye düşünmüştüm :)