19 Mayıs 2010 Çarşamba

TEK GÜN ÇİFTE ÖNEM :D (En azından benim için)


Herşeyden önce 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı sporu seven ve kendinin genç hisseden herkese kutlu olsun.Evet bugünün tarihi önemini bilmeyen yok.Gerek okullardaki tarih derslerinde gerekse törenlerde hep bugünün öneminden zaten bahsedildi.
Ben bugünün biraz kişiselleştireceğim ve EBRULİZAMANLAR'ın doğumgününü kutlayacağım.Evet 19 Mayıs 2009 da blog yazma macerama başladım.Aslına bakarsanız bu kadar saracağımı düşünmemiştim.Hatta itiraf edeyim 1 sene olduğunu da eski maillerime bakarken gördüm.:D Blog yazmaya karar verdiğimde de her kararım öncesi olduğu gibi bir bilene danışmak gerek dedim ve Ali Okancı'ya (nam'ı değer PENNEARABİATA) "ya hen sana bi şi danışıcam biraz komik bir soru olabilir blog yazmak zormu ya bende biraz merak sardım da arkadaşlarım yazabilirsin sende dal bakalım blog olayına diyolar ama ben sanada sormak istedim ne dersin yapabilirmiyim sence ... " diye bir mail atarak danıştım.Eeeeeee yanıt da "bence de yapabilirsin. Googledan yazacağın konuyla ilgili fotoğrafları bulup yükleyeceksin, yazılarını, düşüncelerini yazacaksın. Aç kendine bir blog hadi bakalım :) "şeklinde gelince bir blog açıp başladım yazmaya.Ali abi teşekkürler olumlu bir yanıt verdiğin için...:D Açtıktan sonra Filiz Abla (Filizin Adası)ilk yazıma "eminim güzel olacak cnm:)
"şeklindeki ilk yorumu yaptı ki benim için çok önemli ve anlamlı oldu.Her konuda olduğu gibi bu konudaki desteğin içinde teşekkürler Filiz aplam :D Blog Ebrulizamanlar ama genelde spor özellikle basketbol yazdığım bir gerçek.Maçları takip etmek zaman zaman zorlaşsa da benim için inanılmaz keyifli.Hele ki Ankara Atatürk Spor Salonu maçları...O maçlarda bıkmadan usanmadan bana eşlik edip maçlara beraber gittiğimiz Zübeyde Ablamı da unutamam sanırım .o olmasa o kadar ayrıntılı nasıl yazardım Ankara maçlarını.(Zübeyde Abla Ankara Arena bizi bekliyor. ;)) Sana da teşekkür ederim.
Öyle kendi halimde takılırken Uğur katıldı bloğuma.Gerçi biraz tartışılır o mu Ebrulizamanlar'a katıldı yoksa ben mi Futboldiliveedebiyatı'na katıldım ...Ama iyi de oldu.:)Katkıların tartışılmaz Uğur teşekkürler.
Takip edip okuyan takip etmeden okuyanlara da teşekkürler...:D

18 Mayıs 2010 Salı

19 Mayıs 1919



































"Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk'ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin! .. Bu belli. Fakat zekânı unut! .. Daima çalışkan ol..."
                                                                                                                  Mustafa Kemal Atatürk

TBL PLAY OFF YARI FİNAL PANORAMA


Beko Basketbol Ligi'nde sona geldik.Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker finale yükselen takımlar oldu.Aslına bakarsanız sanırım pek çok kişi bu finali bekliyordu.Ama "Fenerbahçe Ülker'i yarı finalde zorlayan Banvit acaba bir süpriz yapar mı?" diye soru işaretleri olmadı değil.

Yarı final karşılaşmalarını kısaca bir hatırlayalım.

Efes Pilsen Finale Abone
Efes Pilsen yarı finalde Beşiktaş Cola Turka ile karşılaştı.Serinin ilk karşılaşması 94-83 Efes Pilsen galibiyeti ile sonuçlandı.Serinin ilk karşılaşmasına iyi ve hızlı başlayan takım Beşiktaş Cola Turka oldu.Ama Efes Pilsen kadro derinliği ile 1-0 önde başladığı seriyi 2-0'a taşıdı.
Serinin 2.maçında da Efes Pilsen Kerem Tunçeri ile sahaya ağırlığını koydu.Beşiktaş Cola Turka son maçların formda ismi Engin Atsür ile maça tutunmaya çalışsa da Efes Pilsen'in seriyi 3-0'a getirip finale çıkmasına engel olamadı.

Fenerbahçe Ülker Terledi

Serinin İstanbul'daki ilk karşılaşmasında sayı ile başlayan takım Fenerbahçe Ülker oldu.Banvit ilk sayılarını 8.23 te buldu.İlk maçta son 28 saniyeye girilirken skor 81-77 Fenerbahçe Ülker lehine gelişti ve Fenerbahçe Ülker karşılaşmadan 89-79 galip ayrıldı.
Fenerbahçe Ülker 0-0 başlayan Banvit serisini 2-0'a getirirken geriden gelme geleneğini sürdürdü.Karşılaşmada ilk 3 çeyrek Banvit için iyi geçti.Son çeyrekte tecrübesi ile Fenerbahçe Ülker karşılaşmadan galip ayrıldı.
Serinin 3.maçı Bandırma Karaali Acar Spor Salonu'nda oynandı.Karşılaşmaya iyi başlayan takım Fenerbahçe Ülker oldu.İlk çeyreği 16-18 biten karşılaşmada Fenerbahçe Ülker 2.çeyreğe de iyi başladı.İlk yarı 31-38 Fenerbahçe Ülker üstünlüğü ile geçildi.2.Yarıya Banvit sayı ile başladı.Fenerbahçe Ülker 7.34 de Roka Leni Ukiç ile sayı buldu.Maç boyunca etkili olan takım geride olmasına rağmen Banvit oldu.Ama Fenerbahçe Ülker karşılaşmadan 70-65 galip ayrılarak seride 3-0 ile adını finalde Efes Pilsen karşısına yazdırmayı başardı.

13 Mayıs 2010 Perşembe

EFES PİLSEN SPOR KULÜBÜ





Konuyu pek çoğunuzun bildiğine eminim.Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) tarafından hazırlanan yönetmelik taslağı eğer bu haliyle onaylanırsa Efes Pilsen Spor Kulübü kapanma ile karşı karşıya kalacak.Efes Pilsen benim hayatıma Aydın Örs yönetimindeki,Hüseyin Beşok,Ufuk Sarıca,Volkan Aydın,Tamer Oyguç,Petar Naumoski... gibi efsane oyuncuların bulunduğu ve Koraç Kupası'nı aldığı efsane basketbol takımı ile girdi.Sonrasında da gerek Türkiye'nin olsun gerekse Avrupa'nın olsun pek çok önemli oyuncusunu izleme şansını Efes Pilsen ile yakaladım.Yazacak daha fazla cümle bulamıyorum.Ve bu yazıyı ntvspor.net adresinden bir haber ile sonlandırıyorum.
http://www.ntvmsnbc.com/id/25094217/

10 Mayıs 2010 Pazartesi

EFES PİLSEN-BEŞİKTAŞ COLA TURKA PLAY OFF YARI FİNAL 1.MAÇI







Efes Pilsen-Beşiktaş Cola Turka Play Off Yarı final serisinden bir kaç enstantane... Murat Özyer hocam emeğinize sağlık...

8 Mayıs 2010 Cumartesi

TBL PLAY OFF ÇEYREK FİNAL PANORAMA


Beko Basketbol Ligi Play Off Çeyrek Finalleri geride kaldı.Yarı finallerin yarın normal sezonu lider bitiren Efes Pilsen ve normal sezonu 4.sırada bitiren Beşiktaş Cola Turka karşılaşması ile başlaması bekleniyor.Normal sezonu 2.sırada tamamlayan Fenerbahçe Ülker'i normal sezonu 3.sırada bitirerek ligin şaşırtan iki takımından biri olan Banvit ile zorlu bir yarı final bekliyor.
Çeyrek finalin kısacık bir hatırlatmasını yapalım...


Efes Pilsen Rahatça Yarı Finalde...

Efes Pilsen:99-Erdemir:72
Efes Pilsen normal sezonda da mağlup ettiği Erdemir'i farklı bir skor ile geçti.Bu serideki skorlar farklı bile olsa Erdemir hiç de kolay bir takım olmadığının sinyallerini gelecek sezon için verdi.Efes Pilsen bu seriyi geçerek Türk Telekom-Beşiktaş Cola Turka serisinden gelen rakibini bekledi.

Türk Telekom Sonları Getiremedi
Türk Telekom:73-Beşiktaş Cola Turka:81
Türk Telekom sezon içinde de zaman zaman yaşadığı maç sonu getirememe sıkıntısını bu seride de yaşadı.Beko Basketbol Ligi Play Off Çeyrek Finali'nin en çekişmeli serilerinden biri olan Türk Telekom-Beşiktaş Cola Turka serisi Beşiktaş Cola Turka'nın Ankara'da hep son çeyreklerde aldığı galibiyetlerle son buldu.Böylece Beşiktaş Cola Turka bu seriden sıyrılarak yarı finalde Efes Pilsen'in rakibi oldu.

Bornova Belediyesi'nden Buraya Kadar
Fenerbahçe Ülker:86-Bornova Belediyesi:54
Fenerbahçe Ülker ligde aldığı sonuçlarla zaman zaman şaşırtan iki takımdan biri olan Bornova Belediyesi ile bir seriden yarı finale yükselen takım oldu.Fenerbahçe Ülker bazen zorlandığı bir seriyi geride bırakırken Pınar Karşıyaka-Banvit serisinin galibini bekledi.

Banvit Gitti Geldi
Pınar Karşıyaka:59-Banvit:76
Pınar Karşıyaka Banvit karşısında bir maçta olsa play off yarı final umutlarını tazelemişti ama Banvit Pınar Karşıyaka'yı fazla umutlandırmadan Fenerbahçe Ülker'in yarı finaldeki rakibi oldu.

Beko Basketbol Ligi play-off yarı final maç programı:
9 Mayıs Pazar:
Efes Pilsen-Beşiktaş Cola Turka (Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu)

10 Mayıs Pazartesi:
Fenerbahçe Ülker-Banvit (Abdi İpekçi Spor Salonu)

12 Mayıs Çarşamba:
Beşiktaş Cola Turka-Efes Pilsen (Beşiktaş Cola Turka Arena)
Fenerbahçe Ülker-Banvit (Abdi İpekçi Spor Salonu)

14 Mayıs Cuma:
Beşiktaş Cola Turka-Efes Pilsen (Beşiktaş Cola Turka Arena) (Gerekirse)

15 Mayıs Cumartesi:
Banvit-Fenerbahçe Ülker (Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu)

17 Mayıs Pazartesi:
Banvit-Fenerbahçe Ülker (Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu) (Gerekirse)
Efes Pilsen-Beşiktaş Cola Turka (Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu) (Gerekirse)

20 Mayıs Perşembe:
Fenerbahçe Ülker-Banvit (Abdi İpekçi Spor Salonu) (Gerekirse)

2 Mayıs 2010 Pazar

TÜRK TELEKOM SALLADI AMA YIKAMADI


Beko Basketbol Ligi play off çeyrek final karşılaşmasında karşı karşıya gelen Türk Telekom ve Beşiktaş Cola Turka Ankara Atatürk Spor Salonu'unda karşılaştılar.
Karşılaşmanın ilk hücumu konuk ekip Beşiktaş Cola Turka'dan geldi.Beşiktaş Cola Turka hücumunu basket ile değerlendirip karşılaşmaya sayı ile başlayan takım oldu.Türk Telekom bu sayıya Goran Jeretin ile yanıt verdi.Sonraki hücumunu değerlendiremeyen Beşiktaş Cola Turka Türk Telekom'da Ersin Dağlı'yı engelleyemedi.Ama skoru eşitlemesini bildi.İki takımda karşılıklı hücumlardan boş döndüler.7.24 de Engin Atsür'ün şık sayısı skoru 4-6 yaptı.Muratcan Güler'in de katkısı ile skor 4-8 Beşiktaş Cola Turka lehine devam etti.Türk Telekom'un uzun süre sonra sayısı Ersin Dağlı'dan geldi.4.19 da skor 8-11 Beşiktaş Cola Turka üstünlüğünde devam etti.2.38 de Brad Newley'den muhteşem bir smaç geldi.(11-15)İlk çeyrek 11-19 Beşiktaş Cola Turka üstünlüğünde geçildi.
Karşılaşmanın 2.çeyreği Türk Telekom hücumu ile başladı.Türk Telekom hücumunda sayı buldu.Ama Beşiktaş Cola Turka'da yanıt gecikmedi.(13-22)Beşiktaş Cola Turka sayı farkını 11 sayıya kadar çıkardı.Türk Telekom Ricky Davis ile maça tutunmaya çalıştı.Hüseyin Beşok 2 sayı ile Türk Telekom'a katkı sağlarken devreye Mutlu Akpınar'ın da girmesi Türk Telekom adına sayılar gelişmesini sağladı.Karşılaşmanın ilk yarısı 31-38 skor ile Beşiktaş Cola Turka üstünlüğünde geçildi.
Karşılaşmada 2.yarı Beşiktaş Cola Turka hücumu ile başladı.Beşiktaş Hücumundan sayı ile dönemezken Türk Telekom'da sonraki hücumunda bu fırsatı değerlendiremedi. .yarını ilk basketi Beşiktaş Cola Turka'dan geldi.(31-40)Türk Telekom Bekir Yarangüme ile sayı buldu.Beşiktaş Cola Turka'da yanıt Muratcan Güler'den geldi.3.Çeyrekte Beşiktaş Cola Turka hatalar yaparken Türk Telekom sayılar buldu.(39-42)6.18 de sayı farkı 1 sayıya indi.Sonrasında Türk Telekom öne geçen takım oldu.(45-42)Türk Telekom sayı farkını lehine açmaya başladı.(48-44)Beşiktaş Cola Turka'ya nefes aldıran isim Kevin Fletcher oldu.3.21 de skor 48-48 eşitlendi.Türk Telekom lehine eşitliği bozdu.(50-48)1.25 de Beşiktaş Cola Turka öne geçen takım oldu.(52-54)3.Çeyrek 53-59 Beşiktaş Cola Turka üstünlüğünde geçildi.
Karşılaşmanın son çeyreği Türk Telekom hücumu ile başladı.Türk Telekom sayı bulamadı.Ama Beşiktaş Cola Turka'nın boş dönüşünü Ricky Davis ile değerlendirdi.7.43 de skor 60-64 Beşiktaş Cola Turka lehine gelişti.4.40 da Türk Telekom öne geçti.(66-65)Beşiktaş Cola Turka bu duruma fazla izin vermedi.Ama Cevher Özer'in teknik faul alması ile skor 70-69 Türk Telekom lehine gelişti.Son 1.16 da skor beraberliğe geldi.Sonrasında hem sayı hemde isabetli bir serbest atış bulan takım Beşiktaş Cola Turka oldu.Bu dakikadan sonra Beşiktaş Cola Turka üstünlüğü ele geçirerek karşılaşmadan 76-80 skor ile galibiyetle ayrılan takım oldu.