24 Kasım 2011 Perşembe

ANKARA KADIN BASKETBOLU SESİNİ DUYURUYOR


Az aralıklarla çok basketbol maçının oynandığı günler yaşarken başlığa bakıp da "Ankara kadın basketbolu da nereden çıktı" demeyin.Aslında İstanbul'un büyük takımlarına kafa tutarken yazmalıydım bu yazıyı.(Azcık tembellik yapmış bir blog yazarının itirafıdır bu da:) )Ankara basketbolu ile ayrımsız ilgilenenler sanırım anlamıştır hangi takımdan bahsettiğimi.Ankara'nın köklü bir geçmişe sahip takımlarından biri olan Ted Ankara Kolejliler'den söz ediyorum.
Ted Ankara Kolejliler Erkek Basketbol Takımı ile Türkiye Basketbol 1. Ligi'ne çıkma mücadelesi verirken Kadın Basketbol Takımı geçtiğimiz sezon çıktığı 1.ligde aldığı galibiyetlerle Ankara'yı kadın basketbol takımları için zor deplasman katagorisine soktu.Aslına bakarsanız sadece deplasmana gelen takımlar değil ev sahibi takımlar da beklemediği mağlubiyetler aldı bu takımdan.
Ted Ankara Kolejliler kadın basketbolcuları sadece Türkiye Ligi'nde değil Avrupa'da da başkentin gururu oldular.FIBA Kadınlar Eurocup'ta 4 maçta 3 galibiyet alan Ted Ankara Kolejliler Ankara Kadın Basketbolu'nu ileriye götürmekte bir adım daha attılar.
Derya Özyer'in teknik liderliğinde,başarılarına yenilerini de ekleyeceklerine hiç şüphe olmayan Ankara'nın Perileri Türkiye Kadın Basketbol Ligi 6.haftasında TOBB Üniversitesi Spor Salonu'nda Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni konuk edecek.Bu karşılaşmada Ankaralı basketbolseverlerden tam destek olmalı,ne dersiniz?

Hiç yorum yok: