21 Ekim 2012 Pazar

EĞLENCELİK BASKETBOL YAZISI


Bugünlerde bloğa yazı yazmayı gerek teknik gerek gerekse taktik nedenlerle çok ihmal ettim.Bilgisayarım göçünce maçları kağıt kalem elimde olmadan izlemek epeyce garip gelse de bu teknik neden maçlara farklı bir açıdan bakmaya başladığım şu günlerde çok da kötü olmadı.Ama bana bir blog toparlama yazısı şart gibi geldi.Eğlenceli bir yazı olsun diye düşündüm.Bu yazı da tabii ki basketboldan kopuk olamazdı.Geçtiğimiz sezonların maç görüntülerini araken aklıma maç aralarında çalınan şarkılar geldi ve bazı şarkıların takımlarca ve taraftarlarca pek bir benimsendiğini farkettim.Hadi bakalım,benden size Türkçe-yabancı karışık bir basketbol maçları play listi.......
Bir Ankaralı olarak Ankara maçlarından başlayalım.Türk Telekom maçlarına giden Ankaralı basketbolseverler bilir.Türk Telekom maç aralarında Hadise'nin seslendirdiği Düm Tek Tek şarkısının çalar.Öyle ki Türk Telekom'un taraftarı Telekomlugüçlüler! "Telekom şampiyon" diye tezahürat bile yapar.
Ankara'da bana en ilginç gelen şarkı ise,aslında şarkı demek yanlış olur,marş diyelim;Ted Ankara Kolejliler'in Mehteran Marşı'nı remixleyerek o klasik "Sımsıkı taş gibi sımsıkı taş gibi dağ gibi dağ gibi dağ..." diye başlayan tezahüratını melodiye döktüğü marştır.2.Ligde sık sık duyduğumu söyleyebilirim.
Ama melodilerin marşlaştırılmasının en güzel örneğini bence Beşiktaş taraftarı Suavi ustanın Tükenme isimli ezgisini takımına uyarlayarak yağmıştır.Ezgi zaten orjinalinde muhteşem.Ama bir taraftar grubunun coşkusuna da tercuman olması güzel olmuş.
Gelelim en eski örneğime.Şimdi Anadolu Efes olsa da basketbolseverler için hep Efes Pilsen olan Türk basketbol efsanesinin maçlarında duyduğum şarkı Europe'un Final Countdown isimli şarkısıdır.Ne zaman bu şarkıyı dinlesem aklıma o Koraç Kupası heyecanı ve benim kulağımdaki Walkmanimden gelen ilk ve son radyodan basketbol maçı dinleyişim gelir.Tabii eve kupa törenini izleyeceğim diye koşarak giderken düştüğümü de unutamam.
Bendeki maç şarkıları şimdilik bu kadar sizlerinde aklına gelenler olursa bilgilendirmelerinizi beklerim.:)

Hiç yorum yok: