4 Eylül 2013 Çarşamba

HİDAYET'E VARAMADIK

Slovenya'da düzenlenen Eurobasket 2013'te ilk maçını Finlandiya'ya karşı oynayan (A) Milli Takımımız Sinan Güler, Serhat Çetin, Hidayet Türkoğlu,Ersan İlyasova ve Ömer Aşık ilk beşi ile sahaya çıktı.
24 Saniye saatindeki arıza nedeniyle geç başlayan karşılaşmada ilk hücum millilerimizden geldi. Millilerimiz Hidayet Türkoğlu ile hücumunu değerlendiremezken Finlandiya karşılaşmanın ilk sayısını kaydetti. Millilerimizde Hidayet Türkoğlu kötü bir başlangıç yapan oyuncu oldu. Millilerimizin üst üste hataları Finlandiya için hücum şansları olsa da bu dakikalarda Finlandiya Sinan Güler ve Serhat Çetin'in iyi savunmasından çıkamadı. Ama yanlış şut seçimleri skoru 5-0 Finlandiya üstünlüğüne taşıdı.7.Dakikadan sonra Ender Arslan'ın isabetli serbest atışlarıyla ilk sayılarını kaydeden millilerimiz hareketlenmeye başladı. Serbest atış çizgisi gerisinden düşük yüzde ile oynayan takım millilerimiz oldu ve ilk çeyrek 8-10 Finlandiya üstünlüğünde geçildi.
2.Çeyrek Finlandiya'nın top kaybı ile başladı.9.29'da skoru 10-10 eşitleyen millilerimiz sonrasında Emir Preldzic'in 3 sayı çizgisinden bulduğu isabet ile öne geçti. Ama Finlandiya'dan bu sayıya yanıt gecikmedi. Finlandiya, milli takımımızın hatalarını en iyi şekilde değerlendirmeye devam ederken millilerimiz hücumlarda istediğini yapamadığı dakikalar yaşadı. Bu dakikalarda toparlanamayan millilerimiz aradaki sayı farkının 13 sayıya kadar çıkmasına engel olamadı. İlk yarı 32-19 Finlandiya üstünlüğünde geçildi.
2.Yarı Türkiye hücumu ile başladı. Ama Finlandiya hücumlarında kolay sayı bulmanın rahatlığıyla savunmasında da millilerimizi zorladı. Ersan İlyasova ile bu dakikaları iyi değerlendirmeye çalışan millilerimiz Finlandiya'nın 3 sayı çizgisi gerisinden isabet bulmasını engelleyemedi. 3.Çeyrek 38-49 Finlandiya üstünlüğünde geçildi.
Son çeyrek Finlandiya hücumu ile başladı. Finlandiya'ya top kaybı yaptıran milli takımımız Hidayet Türkoğlu'nun hatası sonrası Finlandiya sayısını engelleyemedi.6.58'de aradaki sayı farkı 10 sayıya düşerken Finlandiya hücumlarında cesur davranan takımdı. Millilerimiz Ender Arslan'ın asistlerini sayıya çeviren Kerem Gönlüm ile maça tutundu. Ama Finlandiya yüksek yüzdeyle dış atışlarına devam edince karşılaşmadan 55-61 galip ayrılan takım oldu.

Hiç yorum yok: