8 Şubat 2014 Cumartesi

FİNALİN ADI PINAR KARŞIYAKA-ANADOLU EFES

Süper Toto Türkiye Erkekler Türkiye Kupası finali basın toplantısı TOBB Spor Salonu'nda final takımları Pınar Karşıyaka’nın ve Anadolu Efes’in katılımıyla gerçekleştirildi.
Toplantıya Anadolu Efes’ten headcoach Vaggelis Aggelou, sportif direktör Alper Yılmaz,oyuncu Doğuş Balbay katılırken Pınar Karşıyaka’dan headcoach Ufuk Sarıca, menajer Selim Çınar ve oyuncu İnanç Koç katıldı.
Toplantıda ilk sözü alan Anadolu Efes antrenörü Vaggelis Aggelou görüşlerini şu cümlelerle belirtti: ilginç ve çekişmeli bir kupa yaşadık. Beşiktaş İntegral Forex ve Galatasaray Liv Hospital karşısında öz güvenimizi artırdık. Pınar Karşıyaka gibi iyi bir takımla final oynayacak olmaktan mutluluk duyuyoruz.Güzel bir final izleyeceğimizi düşünüyorum.
Doğuş Balbay ise yarı fianl maçını da değerlendirerek şunları söyledi:her maçı final maçı gibi düşündük.Galatasaray Liv Hospital maçının zorlu geçeceğini biliyorduk.İlk yarıda Galatasaray Liv Hospital iyiydi.Ama ikinci yarıda takımca kenetlenip 40 dakika mücadelemizi gösterdik.Pınar Karşıyaka’nın en büyük özelliği takım oyunu sergilemeleri.Finalde elimizden geleni yapacağız.
Anadolu Efes Sportif Direktörü Alper Yılmaz ise Ankaralı basketbolseverleri pazar günkü finale davet ederken “her zaman finali hedefleyen bir takımız Pazar günü umarım iyi bir mücadele olur.Ankaralı basketbolseverleri seyir zevki yüksek bir karşılaşma bekliyor” dedi.
Pınar Karşıyaka antrenörü Ufuk Sarıca ise “Anadolu Efes geleneği olan köklü bir kulüp.2005’te bir final oynamıştık.Avrupa kupalarını da düşünürsek bu oynayacağımız 5.kupa finali olacak.Kendimize dair güvenimiz tam ve bu kupaya dair bir tutkumuz var” diyerek görüşlerini belirtti.
İnanç Koç ise Pazar gününün onun için önemli bir gün olduğunu ifade ederek “Pazar günü doğumgünüm ve arkadaşlarıma o gün kupayı kaldırmak istiyorum dedim. Euroleague takımlarının ikisinin elendiği bir kupa yaşadık.Biz de bir Eurocup takımı olarak kupayı kaldırmak istiyoruz” dedi.
Pınar Karşıyaka Menajeri Selim Çınar ise “Pınar Karşıyaka camia olarak çok heyecanlı.Kupaya ve şampiyonluğa aç bir takımız.Anadolu Efes çok iyi bir kadroya sahip.Bu nedenle pazar günü herkesin çok iyi bir basketbol izleyeceğini düşünüyorum” diyerek görüşlerini belirtti.
Pazar günü oynanacak final karşılaşmasıyla ilgili görüşlerini belirten takımların başarı dilekleri ile basın toplantısı son buldu.

Hiç yorum yok: