27 Eylül 2014 Cumartesi

POTANIN PERİLERİ KAZANMAYI BİLDİ


A Milli Kadın Basketbol takımımız 2014 FIBA Dünya Kadınlar Şampiyonası’na çekişmeli bir maç sonrası galibiyet ile başladı.

Karşılaşmanın ilk yarısında durgun hücumlar yapan millilerimiz Fransa’yı da hücumlarında durduramadı. Ama Fransa başarılı hücumlarını savunmasıyla desteklese de millilerimiz karşılaşmadan kopmamasını bildi.İlk çeyrekte Işıl Alben ile maçta kalan millilerimiz aradaki sayı farkının çok açılmasına izin vermedi.İlk çeyrek beraberliklere sahne olurken Fransa'nın sakin oyunu ilk çeyreğin 14-15 üstünlükleri ile geçilmesinde etkili oldu.İkinci çeyreğe her iki takımda kötü hücumlarla başladı.Ama Fransa çabuk toparlanarak ilk yarıyı karşılaşmanın da en fazla sayı farkını yaklayarak 17-27 önde kapadı.
İkinci yarı millilerimiz için iyi başladı.Özellikle savunmada toparlanan milli takımımız hücumlarında da Nevriye Yılmaz ve Lara Sanders ile pota altında etkili oldu.Fransa zorlandığı bir 3.çeyrek yaşarken millilerimiz bu çeyreği 38-37 önde kapadı.3.Çeyrekte bulduğu yüksek oyun ritmini son çeyreğe de taşıyan Potanın Perileri skoru 42-40 üstünlüğünde devam ettirdi.Son saniyeye kadar temponun hiç düşmediği çeyrekte millilerimiz sahadan 50-48 galibiyetle ayrıldı.
Milli takımımız yarın 19.00 da Ankara Arena Spor Salonu'nda Kanada ile karşılaşacak.

Hiç yorum yok: