3 Ekim 2011 Pazartesi

RÜŞTÜ YÜCE'Yİ ANMA TURNUVASI'NDA TÜRK TELEKOM ŞAMPİYON


Ankara Spor Salonu'unda gerçekleştirilen Rüştü Yüce'yi Anma Turnuvası sonunda karşılaşmalardan galip ayrılan takımlar turnuvanın şampiyonu Türk Telekom ve Hacettepe Üniversitesi oldu.
Turnuvanın 3. ve son gününün ilk maçında Hacettepe Üniversitesi ve Trabzonspor karşılaştı.İlk çeyreği kötü geçiren Hacettepe Üniversitesi 2.çeyrekte toparlanmaya başladı.Trabzonspor ise 2.çeyrekte hatalar yapan takımdı.Hacettepe Üniversitesi Hüseyin Beşok'un üst üste sayıları ile skorda Trabzonspor'u yakaladı.Hüseyin Beşok'a Murat Kaya'da katılınca skor 2.çeyrek 3.24 de 36-40 Hacettepe Üniversitesi lehine gelişti.İlk yarı 41-44 Hacettepe Üniversitesi üstünlüğüyle geçildi.
2.Yarıya Hacettepe Üniversitesi sayılarla hızlı başladı.Trabzonspor 3.çeyrekte istediğini sahaya yansıtamayan takımdı.3.çeyreği sayıları ile bitiren Hacettepe Üniversitesi sayı farkını açtı.
4.Çeyreğin 5.17 dakikasında skor 58-51 Hacettepe Üniversitesi lehine devam etti.Hacettepe Üniversitesi karşılaşmadan 66-76 skor ile galip ayrılarak turnuvayı 2.olarak tamamladı.
Günün 2.karşılaşması ise Türk Telekom ve Bandırma Kırmızı arasında oynandı.Karşılaşma Türk Telekom hücumu ile başladı.Ama Türk Telekom top kaybıyla Bandırma Kırmızı'ya sayı şansı verdi.TürkTelekom Darius Washington ile sayı buldu.Karşılamanın ilk 2 dakikası geride kalırken 3-2 Bandırma Kırmızı üstünlüğü vardı.Ama Türk telekom tecrubeli oyuncularıyla skoru lehine çevirmesini bildi.Türk Telkom çeyreği 17-30 gibi farklı bir skor ile geçti.2.Çeyrek Türk Telekom için iyi başladı.Ama Bandırma Kırmızı Türk Telekom'un top kaybı yaptığı dakikayı smaç ile iyi değerlendirdi.Bandırma Kırmızı'dan Gary Mcghee ve Şafak Edge kaldıkları yerden sayılarına devam eden isimlerdi 2.Yarı istekli başlayan takım Bandırma Kırmızı oldu.Kaspars Kambala'nın aldığı teknik faul sonrası sayı farkını biraz daha eritti.Tüek Telekom'da Simas Jasaitis farkın kapanmasına izin vermedi.3.Çeyrek sonunda Bandırma Kırmızı farkı 1 sayıya kadar indirdi.(64-65)
Son çeyrekte Türk telekom şov başladı.Üst üste çalınan toplar sayı getirirken Bandırma Kırmızı Fatih Cantitiz'in smacı ile yanıt verdi.Ama Türk Telekom tecrübesi ile karşılaşmadan 82-87 galip geldi ve turnuvada şampiyon olan takım oldu.
Turnuvadan kısa gözlemler:
Turnuvaya katılan takımlar arasında en hazır olan takım görüntüsü Türk Telekom takımına aitti.Sakatlığı nedeniyle turnuvada oynayamayan oyuncusu Muratcan Güler dışında bütün oyuncularını turnuvaya dahil edebilen Türk Telekom lige iddalı bir giriş yapacak gibi.
Bandırma Kırmızı genç ve yetenekli kadrosu ile lige renk katacak.Süpriz galibiyetler de alabilecek bir potansiyele sahip olan takımdan gelecekte çok fazla ismini duyacağımız oyuncularda olacak gibi.
Trabzonspor ve Hacettepe Üniversitesi takımlarının biraz daha zamana ihtiyacı var.Ama ligin ilerleyen günlerinde zaten zor bir deplasman olan Ankara deplasmanı Hacettepe Üniversitesi'nin 1.ligde olmasıyla daha da zor olacak .Trabzonspor'da taraftarınıda arkasına alarak Trabzon'u korkulan deplasmanlar arasına sokacaktır.

Hiç yorum yok: