28 Eylül 2010 Salı

SPOR DOLU CUMARTESİ


Şu sıra sıkıntılı bir dönemden geçmekteyim.Hayatım Hacettepe Onkoloji Hastanesi ve ev arasında mekik dokumak ile geçiyor.Ama zaman zaman deşarj olabilmek adına bulduğum her türlü spor organizasyonunu izliyorum.İşte cumartesi günü de o spor organizasyonlarından ikisini izlediğim günlerden biri oldu.
Cumartesi günü saat 15.30 da Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda Gençlerbirliği-Ankaragücü futbol karşılaşması vardı.Ankara derbisi de denilen bu karşılaşma için İstanbul'dan gelen konuklarım Alper ve Bihter ile birlikte stadyumda yerlerimizi alırken çim sahaya şöyle bir baktım.2003'ten beri stadyumda futbol maçı izlememiş biri olarak şunu farkettim ki stadyumda futbol maçı izlemeyi özlemişim.
Maçla ilgili teknik bir analiz yapamam.O kadar futbol bilgim yok.Haddimi de aşmak istemem.Sadece şunu söyleyebilirim ki maçı kazanmayı isteyen takım kesinlikle Gençlerbirliği idi.Sanki Ankaragücü rakibini küçümsemişti.Ama Gençlerbirliği Ankaragücü kalesine tehlikeli ataklar yaptı.İlk 45 dakika sonlarında yapılan faul sonrası kazanılan bir penaltı ile Gençlerbirliği 1-0 öne geçmesini bildi.90 dakika sonunda sevinen Gençlerbirlik'i taraftarı olmuştu.
Bu maçın hemen ardından Ankara Spor Salonu'na Türk Telekom - Fenerbahçe Ülker hazırlık maçına gittik.Türk Telekom bir hazırlık maçına göre çok hırslı görünüyordu.Ama karşılaşma Fenerbahçe Ülker lehine sonuçlanmıştı.Ama ben ve Bihter daha çok Alper'in Türtk Telekom'da 4 numaralı formayı giyen Mehmet Yağmur'a kafayı takmasıyla meşguldük.Sanırım Alper onu gördükten sonra yeşil sahalardan salonlara inmeye karar verdi. :)
Uzun sözün kısası...Zor bir zamanda keyifli bir gün ancak böyle geçirilebilirdi.Ülkedeki en gözde iki spor olan futbol ve basketboldan maçlar ve tabiki bu maçları birlikte izlemenin keyif olacağı dostlar...
Dip Not:Bugünle ilgili daha profesyonel bir yazı okumak isterseniz eğer işte tıklayacağınız adres http://www.alperkaya.org/2010/09/derbi-sehri-izlenimleri.html

Hiç yorum yok: