29 Temmuz 2013 Pazartesi

ALTIN GENÇLER VE GELECEK

Letonya'da gerçekleştirilen 2013 Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası finalinde Hırvatistan ile karşılaşan genç millilerimiz sahadan 74-81 skorla galip ayrılarak ülkemize altın madalya gururu yaşattılar.
Bloğuma milli takım altyapısından en son geçen sene yıldız millilerimizin şampiyonluğunu yazmıştım.(http://ebrulizamanlar.blogspot.com/2012/07/12-dev-yildiz.html) Yıldız milliler yine bu zamanlarda Litvanya'da oynanan Yıldız Erkeler Avrupa Şampiyonası'nda aynı güzellikte diyebileceğim bir mücadele sonucu şampiyonluk kupasını kaldırmışlardı. Hem de bütün spor medyası Londra Olimpiyatları'na kilitlenmişken... Yine spor medyası bambaşka bir odak noktası olan transferlerdeyken -ki turnuvanın tümü yerine sadece final maçını canlı izleyebildik- yıldız milli şampiyonluğunda da büyük payı olan oyuncularımızın bu sefer genç milli olarak katkı vermesiyle şampiyonluk ülkemizin oldu. Bilmiyorum kaç kişi farkındadır ama ben basketbolumuz adına muhteşem bir jenerasyon yetişmekte olduğuna inanıyorum. Bu akşam gelen güzel şampiyonlukla da iyi bir rüzgar yakalandı. A Takımlar seviyesinde de bu güzel rüzgar iyi değerlendirilirse sanırım 2020 senesi 20'li yaşlarının ortalarında olacak bu oyuncularla olimpiyat madalyası umutlarımız tekrar yeşerir.
Bu arada bu sene ki yıldız millilerimizde yine Letonya'da düzenlenen Baltık Kupası'ndan şampiyonlukla ayrıldılar. Onları da boş geçmeyelim. Verdikleri manevi destek kısacık ekranlara yansırken heyecanlarını ve hayallerini tahmin etmek bile zor sanırım.
Bu şampiyonluklara sevinmemek, onlarla gururlanmamak elde değil. Başta anne ve babaları olmak üzere bu yetenekli ve çalışkan gençleri yetiştiren herkesi kutlamak gerek.

Hiç yorum yok: