16 Ocak 2016 Cumartesi

CBL ANKARA FİKSTÜRÜ BELLİ OLDU


2016 yılında 8 takımın mücadele edeceği CBL Ankara Kurumlararası Basketbol Ligi’nin fikstürü gerçekleştirilen kura çekimi sonrasında belirlendi.

TED Üniversitesi Ahmet Ersan Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya CBL Ankara Kurucusu Ersin Eroğlu, CBL Ankara Direktörü Ahmet Araşan, CBL Ankara Ligi Disiplin Kurulu Başkanı Ankara Barosu Spor Hukuku Başkan Yardımcısı Av. Serhan Özdemir, CBL İstanbul Kurucusu Emre Atalay ve ligde mücadele edecek tüm takımların oyuncu, antrenör, idareci ve yöneticileri katıldı.

Kura çekimi öncesinde ilk olarak CBL Ankara Kurucusu Ersin Eroğlu yaptığı konuşmada “Yola çıkalı 55 gün olmuş, Türkiye’nin ve Ankara’nın en önemli 8 kurum ve kuruluşu ile tanıştık. Sizlerle ilk yıl heyecanımızı paylaşmaktan dolayı çok mutluyuz. Herkese başarılı bir sezon diliyorum” dedi ve yaptığı kısa bir sunum ile lig hakkında genel bilgiler verdi.

CBL yönetmeliği çerçevesinde uygulanacak disiplin kuralları ile ilgili kısa bir bilgilendirme konuşması yapan CBL Ankara Ligi Disiplin Kurulu Başkanı Av. Serhan Özdemir’in ardından CBL İstanbul Kurucusu Emre Atalay katılımcılarla İstanbul’da 7 yıldır devam eden lig hakkındaki tecrübelerini paylaştı.

CBL Ankara Lig Direktörü Ahmet Araşan, ligin statüsü ve fikstür çekimi ile ilgili açıklamalar yapmadan önce tekrar bir kura çekimi için mikrofon başında olmaktan dolayı heyecanlı olduğunu belirterek, “Lig ve yarışma heyecanın ne demek olduğunu çok iyi bilirim. 31 Ocak'tan itibaren Ankara’ya çok büyük bir heyecan gelecek. Eski bir CBL şampiyonu olarak tecrübemi sizlerle paylaşacak olursam; TBF ile mücadele ettiğimiz ligde yoğun ve gergin iş ortamından uzaklaşıp, yarışma heyecanının içinde olmak bizlere gerçekten iyi gelmişti. Lige katıldığımızın üçüncü sezonunda Harun Erdenay'lı kadromuzla şampiyonluğa ulaşmıştık. Bu kısa CBL geçmişimin ardından Ankara’da tekrar bu organizasyonla buluşmuş olmak benim için de güzel bir sürpriz oldu. Ersin Bey ve ekibini gerçekten tebrik ediyorum. İşlerini hiç şansa bırakmadan, her türlü detayı düşünerek ve CBL tecrübesini de arkalarını alıp güzel bir organizasyon hazırlığı yapmışlar. Umarım sakatlık yaşanmadan hepiniz için hayırlı bir sezon olur. Başarılar dilerim” diyerek sözlerini tamamladıktan sonra kura çekimini gerçekleştirdi ve 8 takımın mücadele edeceği ligimizde fikstür belirlendi.

TED Üniversitesi Spor Salonu’nda 31 Ocak Pazar günü start alacak CBL Ankara’da ilk hafta maç programı şu şekilde oluştu;

Türkiye Petrolleri-Güven Hastanesi
TC Merkez Bankası-TKDK
Bilkent Holding-Türk Telekom
Roketsan-Denizbank

Hiç yorum yok: