19 Aralık 2013 Perşembe

BAŞKENT EUROCUP'TA "VARIM" DEDİ

Başkent temsilcimiz Aykon Ted Ankara Kolejliler,Eurocup'ta ikinci tura yükselme maçında Alba Fehervar'iyi Ankara Arena Spor Salonu'nda konuk etti.
Karşılaşmanın ilk hücumu Aykon Ted Ankara Kolejliler'den geldi.Bu hücumu Vladimir Golubovic'in smaç basketi ile sonuçlandıran temsilcimiz karşılaşmaya iyi başladı.Daha karşılaşmanın ilk dakikalarında Alba Fehervar'iye üstünlüğünü kabul ettiren Aykon Ted Ankara Kolejliler konuk ekibi top kayıplarına zorladı.Alba Fehervar uzun süre sayı bulamazken Aykon Ted Ankara Kolejliler sahadaki yabancı oyuncularının pozitif basketboluyla skordaki üstünlüğünü korudu. Alba Fehervar ilk çeyreğin bitimine 1 dakika kala üst üste bulduğu sayılarıyla Aykon Ted Ankara Kolejliler'e zor dakikalar yaşattı. Ama ilk çeyrek 29-12 Skorla Aykon Ted Ankara Kolejliler üstünlüğünde geçildi.
2.Çeyrek Alba Fehervar hücumu ile başladı. Alba Fehervar sayı bulamasa da Aykon Ted Ankara Kolejliler hatasıyla bir hücum daha kullanarak 2.çeyreğin ilk sayısını buldu. Alba Fehervar 2.çeyrekte maça ortak olmaya çalışsa da Aykon Ted Ankara Kolejliler Clay Tucker ile skor üstünlüğünü korudu.Aykon Ted Ankara Kolejliler'de özellikle son maçlarda yükselen performansıyla dikkat çeken Berkay Candan bu dakikalarda pota altında etkili oldu.İlk yarının son 48 saniyesinde Alba Fehervar antrenörüne gelen teknik faulle birlikte ilk yarı 47-31 Aykon Ted Ankara kolejliler üstünlüğünde geçildi.
2.Yarı Alba Fehervar hücumu ile başladı.Karşılıklı boş hücumlar olurken 3.çeyreğin ilk sayısı Aykon Ted Ankara Kolejliler'den geldi.Ama Alba Fehervar, Aykon Ted Ankara Kolejliler'i top kayıplarına zorlamaya başladı.2.yarıda sert savunma yapan bir Alba Fehervar vardı. Alba Fehervar savunmadaki sertliğini hücumuna yansıtamasa da Aykon Ted Ankara Kolejliler'in ilk yarıdaki düzenini bozmayı başardı. Ama 3.çeyrek de 63-53 Aykon Ted Ankara Kolejliler üstünlüğünde geçildi.
Son çeyrek Aykon Ted Ankara Kolejliler hücumu ve sayısı ile başladı.Sonrasında çok basit hatalar yapan Aykon Ted Ankara Kolejliler Vanja Plisnic ile skor üstünlüğünü devam ettirdi. Vanja Plisnic'in asistini smaç ile tamamlayan Vladimir Golubovic'e Alkesandar Rasic'in de katkılarıyla Aykon Ted Ankara Kolejliler sahadan 84-64 skorla galip ayrıldı.

Hiç yorum yok: